Tuesday, October 30, 2012

Romet 9 kuud

Tik-tak, tik-tak ja nii see aeg lippabki.
Juba on Romet saanud 9-kuuseks, ning kaugel see aastane sünnipäevgi on.
Avastasin just mingi päev, et jõuludeni on jäänud vaid kaheksa nädalat !!! Seda on ju niiiii vähe.

Käisime siis nüüd ka arsti juures, mõõtmas - kaalumas nagu ikka.

Kaaluks on: 9180g
Pikkust ikka vaid: 71 cm
Pea üm: 49 cm.

Ütleme nii, et Tossuke ei pane rõhku pikkusesse kasvamisele vaid nüüd läheb vaid laiusesse :) Kõhuke on korralik, kuigi näost on noormees lausa saledaks jäänud (võrreldes mõne kuu taguste piltidega). Igatahes seekordsel visiidil oli ka muresid.
1. Lõge ei taha kuidagi kinni kasvada, jätkuvalt on 2 cm avatud, see pole siis mitme kuu jooksul mitte grammigi vähenenud. Kirjutati jälle välja Devitol D-vitamin, et selles on D2 vitamiini ka, tervisepüramiidi omas seda pole.
2. Vereproovi tulemusena selgus kurb tõsiasi, et Rometil on hemoglobiin madal, 104. Seda on pisikese inimese jaoks aga vähevõitu ja seega peab Toss hakkama rauasiirupit lisaks jooma. Seekord oli dr. Karelson ise ka kohal ja kohe maru kahtlustavalt küsis, et kas ma ikka annan Tossule iga päev liha. No muidugi annan eksole, kuid kuna veiseliha ei maitse talle väga, siis saab enamasti kana. See siis langes nüüd menüüst täitsa välja. Aa vereproovi võeti siis sõrme otsast. Ja kui Karelson ja Kersti ütlesid, et enamik lapsi vaid ehmatab selle sutsu peale ja nutma ei hakka, siis Toss meid alt ometi ei vedanud. Nuttis ikka kõvasti ja lõi arstitädide poolt talle ette pandud loomakesed kohe laua alla :).


Magamisega on ikka probleeme, päeval jätkuvalt 30 minuti uned, kaisus muidugi võib magada kuni kaks tundi. On ikka peps ma ütlen. Hetkel ei kujutagi ette, kas tuleb päev mil saan kirjutada, et vohh nüüd Toss magab päeval pika une täiesti iseseisvalt ja öösiti ka ei tralli.
Viimasel ajal on Toss ka öösiti tihti nutma hakanud, loodetavasti on tegemist uute hammastega, mis oma tulekust märku annavad.

Üheks võimaluseks on ka see, et kuna Toss päeval nii palju sahmib ringi, ning kõigi ja kõige najale püsti ennast kangutab, siis lihtsalt öösel elab seda kõike üle.


Aga külas käisid meil sünnal tädi Kätu, Marcose ja Mardiga, tädi Merca Vahuriga ja vanaema ning onu Marek. Miskipärast tassisid tädid taas kingitusi, mida tegelikult teha ei tohtinud. Tädi Kätu &co tõid puidust puzzle, kus peal igasugused vahvad loomad ja karumõmmid ning turbosokid, et Toss saaks ikka kenasti kõndima õppida, ilma kukkumiseta. Tädi Merca & Co tõid klounid ja klotsid. Vanaema aga tõi pisikese auto ja bingo pileti Rometile, mis tuletabki meelde, et peab nüüd ka järgi vaatama, kas ka võitsime.  Loodetavasti võitsime kõvasti :)


 





No comments:

Post a Comment