Sunday, November 11, 2012

Särki - värki :)


Nii nüüd siis väike ülevaade Tossukese aktiivsest olekust :)

Ehk siis käputamine on härral nii käpas, et roomamise asendist (ehk kõhuli) võib teda leida ainult siis, kui on tarvis ennast kehtestada (st. siis jonnida), kui Tossukene on väsinud (siis paneb oma peakese oma kätele ja hõõrub samaaegselt silmi) või siis kui on haiget saanud ja nutab.

3-dal novembril ostsin lapsele pissipoti, no niisama naljaviluks. Siis tekkis lihtsalt huvi, et kuidas Toss seal peal istumisega hakkama saaks, et kas püsiks üldse. No esimene kord tahtis küll minema kimada, et siis leidsin ruttu kosmeetika kotist vana ripsmetušši ja andsin selle talle kätte, hea närida eksole. Ja ohh imet, pott hakkaski laulma. Mida värki eksole :) esimene pissi siis tuli potti 4-s november :). Teadagi, et mitte teadlikult, kuid tore siiski.
Sealt edasi oleme issiga igal hommikul peale Tossu ärkamist ta potile pannud ja nii on igal hommikul seal lisaks pissile ka kaka olnud, no on ikka meeldiv küll, kui seda kaksi mähkmest ei leia :).

Nii aga siis veel sellest, et Toss on selgeks saanud sammud külgedele, ehk siis suudab edasi liikuda juba küll, loomulikult vahel laseb ta ka käed lahti, arvates, et kuhu ma ikka kukun, kuid kukub ikka. Tavaliselt on nii, et emme/issi ta ka ikka kinni püüda suudavad, et siis suuri muhke pole ÕNNEKS veel olnud. Aga no kapi najale ennast püsti ajada meeldib Tossule küll väga väga, kuid sellest ta kuidagi kohe aru ei saa, et kuidas ta istuma sealt tagasi saab, sest seda ta teha küll ei oska veel iseseisvalt. Et nii siis ongi, et kui ta on oma toimetused lõpetanud (loe püüdnud kõik mis vähegi käe ulatuses kapilt maha tõmmata), ongi kisa lahti, sest no temale tehakse ju liiga, et ta sinna üksinda seisma on jäetud :). Ühesõnaga maru naljakas on see küll. Ükspäev oli mees ennast tooli najale püsti ajanud ja siis laua alla kõndinud ja kui siis kisa lahti läks oli küll naljakas, kisa on a Tossukest mitte :).

Ööd on siis nüüd jälle toredad! Et kui vahepeal oli juba nii, et suutsin ta hommikuti pikemalt magama meelitada, ärkasime kümme enne kaheksat kuskil, siis nüüd on jälle see enne seitset ärkamine päevakorral. Kusjuures magama läheb peale kaheksat, jäädes unne enne üheksat. Põhiliseks ülesärkamise põhjuseks arvan olevat kõhuprobleemid. Nimelt Tossuke, kes päeval iga tegevuse kõrvale silma pilgutamata väikse puuksu võib lasta, ei oska seda teha öösel ! Siis ta nutab ja väänleb hirmsasti, ei taha olla süles, samas nagu üksinda ka ei taha voodis olla ja nii see trall käib. Vahel juba enne viite hommikul, hea õnne korral enne seitset, kuid tavaliselt poole seitsmest kohe kindlasti. Samas on endal uni silmas või nagu onu Marek ütles ükspäev, kui Tossukest hommikul hoidma tuli (emme läks kaheksaks kooli), et mehel on padjanägu täitsa peas :).
Seega võiks öelda, et Tossukesel on ikka väga nõrk seedesüsteem, kahtlustan et selle on ta küll oma issilt pärinud, sest emme võib süüa igast kraami sisse, kuid jama kõhus ei teki. Praegu ei julge ma Tossule igast uusi asju maitsta anda, sest öised ülevalkäimised on niigi kurnavad, seega kui peaksin talle veel andma nt suvikõrvitsat, mis tal hirmsasti gaase tekitab, oleks ööd puhta magamata :). Seega ootame veel veidi nende uute maitsetega.

Eile oli siis isadepäev. Maalisime Tossuga ka väikese kaardi issile :) ja ostsime issile mõeldud tekstiga padjapüüri ning ilmutasime paar pilti ära. Samuti tervitasime issit Elmari raadios, mida ka tädi Merka kuulis. Kohe tädi Merka helistas ja ütles, et no oleme ikka vanurid küll, et Elmaris tervitavad issit, look who´s talking eksole, ISE JU KUULAS ELMARIT !!!  Vanur missugune ;).



No comments:

Post a Comment