Monday, November 19, 2012

Hr. Spetsialist isiklikult

Väike spetsialist muudkui kasvab ja kasvab.
On teine selgeks saanud tugede najal kõndimise ning see on siis nüüd meelistegevus number üks.
Veel üheks lemmiktegevuseks on härral käsutamine ning loomulikult ei tasu unustada ka jonnimist.
Pojukene viipab nüüd oma sõrmekesega igas suunas ja muudkui tee talle uksi lahti või anna asju kätte, no on ikka spetsialist!
Nii kui emme midagi omale suhu pistab viipab Toss emme suu suunas oma sõrme ja pean aga talle ka süüa andma. Tekkinud on ka sõna mam-mam, kuigi minu meelest kasutab ta seda täiesti suvaliselt, mitte vaid siis kui kõht tühi. Tühja kõhu üle Toss jätkuvalt ei kurda, et siis pole veel seda täheldanud vähemasti, ka beebina ei kurtnud ta kunagi tühja kõhu üle :). Siiski peab mainima, et Lotet vaadates sööb Toss nüüd suurepäraselt ja lausa isukalt. Ei peagi pudrule enam kiloga püreesid lisama, et sööb kenasti oma kausi tühjaks. Samuti sööb Tossuke probleemideta väljas, seal on ju vaatamist kui palju, seega pole aega viriseda.
Veel on Tossul sõna emm-mem-emm-memm, ka selle kohta ei oska öelda, kas see olen ikka mina või mitte.
Viimastel päevadel on Tossuke hakanud emme kaugemale minnes kisama, et siis ei taha üldse mind silmist lasta. Sõrmi nosib noormees jälle isukalt, seega LOODETAVASTI on hambad siiski tulemas (issi ütleb muidugi selle peale, et pea kümme kuud ei saa ju hambad tulla, kuid virisemine on kestnud kogu Tossukese elu)!

Tore on see, et issiga jääb Tossuke tuttu nii, et viskab ennast issi kõrvale pikali ja nii see unepoiss tuleb. Täna hommikul testisin ise ka seda ja ohh imet ka mul jäi Tossuke nii magama, seega pojuke kasvab - hirmsa kiirusega kusjuures ikka.

     ------>  Tossukene hommikul ärgates. Tihti ei mahu Tossuke enda voodisse lihtsalt ära (nimelt vajab Toss vastu hommikut ruumi keerlemiseks ja pöörlemiseks) ja siis trügib suurde emme-issi voodisse magama, puksides issi teise tuppa magama.

<--------------------  Nii magas Tossukene üks õhtu, kui emme ise voodisse hakkas minema. Loomulikult kuskil 15 minuti pärast oli kisa lahti, sest Toss oli oma jala võre vahele pannud ja ei saanud enam head asendit magamiseks.














Eile käisime ujumas perega ja härra Viril suutis taas selle vahva ürituse teha pisut ebameeldivaks. Isegi vees ei suutnud ta pirisemist jätta, isegi mitte siis kui oli minu süles. Njah on küll raske leida tegevust, mida Tossuke naudiks, ilmselt selleks on kõik keelatud tegevused, nt. emme-issi telefoni närimine, teleka puldi närimine jne :). Keelatud vili on ikka kõige magusam.


Aga juba ülehomme saab Tossuke kümne kuuseks, seega vaid kaks kuud veel ja Tossuke ongi juba ühe aastane - aeg lippab - hirmsa kiirusega.

Poes sattusin kokku ühe vanatädiga, kes minust kassasabas ette trügis. Mühatasin midagi selle trügimise peale ja seepeale ütles tädike, anna andeks lapseke, kuid tahan oma õega koos ära minna. Tema ees seisis samasugune lühikest kasvu tädike, kes asju parasjagu kotti ladus. Seesama tädi, kes must ette trügis ütles mulle: "Oii ma mäletan nii hästi seda, kuidas ootasin, et keegi mind tantsule kutsuks ja peale seda tulid lapsed ja nii kui lapsed tulid hakkas ka aeg tohutult kiiresti minema." Ja nagu näha nii ka on, peaaegu aasta on juba möödunud Tossukese sünnist.

                                                  Kiikuda on vahva --------->

No comments:

Post a Comment