Tuesday, September 25, 2012

Tossuke 8 kuud - HUNT mis hunt !

Nii nüüd on siis meie Tossuke saanud kaheksa kuuseks. Issand kuidas aeg ikka lippab.
Käisime siis täna ka arsti juures strateegilisi näitajaid mõõtmas.

Seekord olid need siis sellised:
Kaal: 8570g (noormees on ikka na lahjavõitu :), ning taas saime arstiõelt, Kerstilt, soovitusi toidu kaloraazi tõstmiseks).
Pikkus: 70 cm (jupp mis jupp ma ütlen, kuu aega ja vaid 1 cm !!! Annaks ikka Jumal, et tuleks issi moodi pikk mees).
Pea üm: 48,5 cm, lõge on veel 2,2 cm lahti





Tossukene oskab siis nüüd ise istuma minna ning nüüdseks juba kuskil nädala jagu on ta ka "mägironimist" harjutama hakanud. Mägedeks siis emme ja issi. Jube vahva on ju emme seljas nii ronida, et saaks üle õla kiigata. Või siis nii, et istume maas ja Tossukene siis kimab ruttu meie juurde ja ronib jalgadele ja ajab tagumiku püsti ja siis tõuseb jalgadele. Njah issi siin prognoosib, et nädal ja Toss kõnnib tugede najal. Mina muidugi loodan, et käputamine tuleb enne, nüüd paar päeva on ta juba õige asendi sisse võtnud ja on hakanud nõksutama põlvedel, et täna näitasin siis talle ka kuidas edasi minema peab a no vaatas noormees mulle otsa nagu rumalale ja prantsatas aga kõhuli ja lasi varvast mu juurest.















Nüüd paar päeva on jälle Tossukene olnud virilam, eile oli tal ka kehatemperatuur tavalisest pisut kõrgem 37,4. Arvan, et tegemist on kas järgmiste hammaste tulekuga või siis oli see külmetamise tagajärjel tekkinud. Issi viis meid nimelt Kubija spaasse pühapäeval. Võtsime ka sõbra Marcose koos emmega kaasa. Oiiii kuidas neile ikka meeldis vees, et siis jonn unustati riietusruumi maha ja kui kutid vett nägid siis olid kriipsud kõrvuni. Igatahes see öö oli ikka kohutav, sellist polegi meil olnud vist. Toss ärkas iga tund üles ja mõnes tunnis ka mitu korda. Mitte miski ei sobinud ja rahulikku und sellel ööl ei saabunudki - no küll kunagi saabuvad eksole !



Nii ja mis siis HUNT !
Nimelt, on Rometil suus nüüd juba 5 hammast, no kolm neist on veel väga pisikesed, kaks esimesena tulnud hammast on muidugi nagu kopraonu hambakesed juba. Küll aga on Tossukene nüüd hakanud oma hammastele valu andma, NIMELT hammustamine on vägagi päevakorral. Kõige magusamaks objektiks on emme. Nii kui issi muidugi mainis, et näed aind sind hammustab mind üldse mitte, nii Romet otsustas issile näidata, et pole vahet keda hammustada ja hammustas issit kõhust :).
Igatahes täitsa nõutu olen juba, kuna pahandamine ei aita üldse. Küllap ei saa ta veel väga hästi aru, et mida ta täpselt siis teeb, kuigi no korraks tõmbab eemale, naeratab oma tutikat uut naeratust ja lööb aga uuesti hambad sisse.

Paremal siis pilt emme käest, kuhu on jäädvustatud kolmed Rometi hammustamise jäljed. Kõige värskem vasakul, mis veel roosa (praeguseks hetkeks see on juba täitsa punane, ilmselt varsti siis ka sinine), siis paremal ääres on täiesti punane hammustus. Ja siis allpool juba uhke sinikas. See siis on emme vasak käsi :). Viis hammast teevad siis uhkelt tööd !
Kui kellelgi on ideid, kuidas sellest hammustamisest lahti saada andku aga teada! (NB! Issi käskis vastu hammustada kui Toss hammustab. Hammustasin ka siis, õrnalt muidugi, Toss vaid naeris selle peale !!!







No comments:

Post a Comment