Thursday, August 23, 2012

Tossuke 7 kuud

Ohh õudust, jälle üks kuu juba möödas ja pojukene on saanud jube seitsme kuuseks.
Strateegilised näitajad olid siis:
Kaal: 8190 g
Pikkus: 69 cm (mis on siis aind pool cm kuuga)
Pea üm: 48 cm

 
 

Kuna Tossukene oli kuu ajaga vaid 500 grammi võrra kosunud, siis soovitas arst hakata aga liha juurde andma ja püreesid tuleb rammusamaks muuta jätkupiimaseguga.
Nagu seda mässamist veel toiduga vähe oleks olnud eksole.
Tossuke on muidugi jätkuvalt väga valiv ehk siis ploomipüree peab ikka alati olemas olema, et kui suu kriipsuks muutub, siis võluriks on ploomipüree, mille järel saab taas paar lusikatäit juurviljapüreed ka sisse söödud.

Nüüd sööme hommikuks putru (kas siis riisihelbe- või tatraputru), lõunaks püreed ja vahepeal maiustame ka kamapallidega. Nii lahe on vaadata, kuidas Tossuke neid kamapalle oma laual taga ajab, pisikesed sõrmekesed ei suuda neid kohe haarata lihtsalt AGA paari päevaga on ta täitsa osavaks juba saanud selles osas, seega veidi veel harjutamist ja see asi on käpas.

Käpas on meil ka istumine just nagu vanaema ütleb, istub nagu küünal ;) nii sirge seljaga lausa. Füsioterapeut Eve on ka Tossukese seljaga väga rahul, ning ütles juba, et ehk hakkame hoopiski rühmatrennis käima, et eraldi võimlemist ei vaja.

Õnneks on "trennis käimine" Tossukesele meeldima hakkanud, ning enam polegi võimlemas kisa kuulda, kiikab teine aga muudkui oma selja taha, et kas ikka on sama tädi kes temaga trenni teeb või juba uus. Viimane kord tegi meie kõrval trenni üks pisem poiss (tema oli vanuse järgi ainult pisem, kasvult meist isegi suurem või no põsed olid igatahes suuremad :)). Igatahes otsustas Tossuke temaga suhtlema hakata ja muudkui seletas seal temaga ja naeris talle. Seega ilmselt rühmatrennis saab olema tal väga tore, kuna lapsed talle meeldivad.


Sellel kuul peab Tossukese ellu tulema ka uus inimene, tema uus hoidja. See on küll emmele väga raske, kuid samas vajalik. Nimelt tahab emme koolipinki nühkima hakata ning nüüd on vaja kedagi, kes oleks sellel ajal Tossukesega koos. Ideaalis oleks see muidugi vanaema, kuid sobiks ideaalselt ka mõni tuttav, nt. paberitega lapsehoidja Helle (Kairiti ema). Hetkel on tema aga veel Iirimaal oma tütre printsessi hoidmas. Hoidja otsimiseks on põhimõtteliselt paar-kolm nädalat aega, sest siis peaks olema ka selge, kui tihti on vaja hoidjat.

Nüüd nädalavahetusel on meil ees Pärnu retk, nimelt issi õel Kristinal on juubel "30". Tossukese und tuleb valvama vanaema, mis saab iseenesest huvitav olema, kuna varem pole keegi peale emme ja issi Tossukest magama ööunne pannud :) eks näis siis kuidas läheb.


No comments:

Post a Comment