Wednesday, March 20, 2013

Palaviku trall

 
Meie NUKI
 
Kui Tossuke on eriti ülemeelik kasvavad talle ka sarved
Veidi aega on möödunud eelmisest sissekandest ja mõtlesin, et kirjutan siin vahepealsetest sündmustest. Nagu ikka suurele perele omaselt on siia vahesse jäänud õige mitu sünnipäeva, kus Toss ennast kõige paremast küljest ikka näidanud on. Jätkuvalt on ta külas superkutt, see kes vaatab teisi nutvaid lapsi suu lahti, justkui mõeldes, et mida ta õige teeb. Samas kodus, kus ilmselt on Tossul igav võib Toss virila näoga ringi käia ja aina sülle nõuda.
Eelmisel nädalal oli meil ühel päeval palavik. Öösel tõstsin Tossu suurde voodisse ja taaskord oli keha kui ahi. Andsin kohe öösel rohtu ja hommikuks oli palavik läinud ja nii jäigi.
Meie pere pisikesed: Tossuke, Marcos ja Birten-Liis (puudu on Rika)
Issand kui palju palle, kui palju "nosimist"
Amet leitud, kloun :) 
 
Oma lemmikonuga, onu Marekiga
 
 
Paar päeva tagasi kordus aga kõik, selle erinevusega, et nüüd pole palavik kuhugi läinud ja temperatuur on ka teisest killast, 39-40 kraadine palavik on iga nelja tunni tagant platsis. Öösel ei lähe seegi alla ja laps vaid nuuksub unes. No mina ei tea, kui NÜÜD ka hambad ei tule, siis viin kohe lapse hambaarstile, et vaadaku kaugel nad on :). Perearstiõde Kersti ütles muidugi, et see 40+ palavik viitab siiski vaid hammastele, et viiruse palavik see ei ole. No oi kuidas loodan, et tal on õigus. Paar päeva enne palaviku tekkimist oli Toss juba öösiti tunde üleval. Ikka äitähh ja pakub oma lutti mulle ja nõuab juua ja pistab enda nina minu oma vastu. Ka praegu on ööd maru lühikesed mul ja ka Tossukesel. No küll me jõuame kunagi magada nii mis hirmus :).

Uus "nali" jalgade vahelt piilumine

Vahetult enne seda tralli sai Toss juba peaaegu järjepeale üks kord päevas magamisega. Läks kell 12 magama (no läks on muidugi vale sõna, läksime oleks ikkagi sobilikum, kuna mina pean ju kõrval tal lesima, kuni printsil uni tuleb) ja pool kolm või kell kolm ärkas siis. Õhtuti läheb sellisel juhul veidi peale kaheksat magama, kui on teada, et miski üritus on õhtul, siis püüan seda magamaminemise aega veidi nihutada, kuid tavaline on see, et kui isegi kuskil käime, siis ta jääb autos tuttu ja siis ma tassin ta tuppa, võtan riidest lahti ja magab aga edasi (autos ta enam üle poole tunni ei maga, ebamugav ka ju istuvas asendis magada).
Tädi Kätu muidugi ütles meie palaviku peale, et nüüd tuleb küll 5 hammast korraga. Mina LOODAN, et tulevad kõik ülejäänud :). Ehk kuna 8 on juba miski 5 kuud suus olnud, siis paluks kõik ülejäänud nüüd korraga tulla, sest siis piinleks pojukene vähem.
 
Ükspäev ütles Tossukene vanaemale VANA :) kas koba peale või mitte aga nii ta ütles :). Lisandunud on see, et kui midagi küsida, siis ta muudkui noogutab selle peale, kui nõus on. Nt: kas sa tahad Lottet vaadata, siis viipab teleka poole oma sõrmega ja muudkui noogutab :). Lisaks on see tekkinud, et kui ta tahab süüa ja mina juhtun nt diivanil lesima, siis ta trügib mind diivanilt ära köögi poole! On mees ma ütlen, nagu kohee annaks teada, et naise koht on köögis :) (ammustel aegadel see ju oligi nii, kuna aga meie kasvatame kaasaja noormeest, siis kindlasti annan talle teada, et ka issi oskab köögis kokata (mida ta ka teeb osavasti)).
 
Kui küsin Tossult, kas tahad pasteedileiba, siis taas noogutab selle peale (jätkuvalt on see üks ta lemmikuid). Et see noogutamise asi on väga lahe, olen püüdnud ka pearaputamist õpetada, kuid nagu ikka ei võta Toss õpetades õppust vaid teeb kõike siis, kui talle ise meeldib. Ehe näide oli ju sellest, kuidas ma talle KUID plaksutamist õpetasin ja ta kordagi ei teinud järgi. Ja siis ühel ilusal päeval plaksutas ta millegi peale, ise naerdes.



Aitan nüüd veidi kappi koristada

Vot aga ma annan siis teada, kuidas need hambad lõpuks saabusid. Praegune perearstiõe plaan on selline, et anda võimalikult palju lapsele juua ja kui homseks ikkagi tagasi pole palavik läinud, siis võime minna analüüse andma tema juurde. Ja pöidlad pihku, et ei tekiks Rometil loidust, mis tähendaks seda, et peame lastehaiglasse minema  :(.
 
Kodustes töödes on ka Tossust ikka jubedasti abi, et järgnevalt ka mõned pildid.

Jälle on keegi toa mustaks ajanud


Emme väike abiline

Kartuleid ja porgandeid koorida on ikka lahe


 
 

 

 



No comments:

Post a Comment