Monday, February 18, 2013

Vastlapäev & issi sünnipäev vs sõbrapäev


Sellel aastal pole meid väga rohke lumega õnnistatud, siiski arutasime noorema õe Kätuga, et kas minna tittedega vastlaliugu laskma minna. Öö vastu vastlapäeva muutus Tossuke aga taas ahjuks, ning kui hommikul ärkas siis oli ka palavik kohal. Njah niipalju siis liu laskmisest.
Söögi ajal võib vahel ka nalja teha
Issi tuli aga töölt koju ja kuna sõit koju viib ka Rõngu pagarist mööda, siis tõi ta meile 10 imemaitsvat vastlakuklit! Kuna Tossukesel palavik muudkui kerkis, siis andsin talle taas ibumetini siirupit, mis palavikku alandas. Igatahes kui issi koju jõudis, siis oli Tossuke valmis vastlakuklit küll nõus nosima :). Õhtul astus veel vanaema ka läbi, kes tõi veel 3 vastlakuklit, need olid moosi ja ohtra vahukoorega. Nii see pojuke muudkui käis ja matsutas oma suud. Suu matsutamine tähendab siis kas juua või süüa. Öösiti teeb ta seda ka vahel, kuid siis ma ignoreerin seda, sest korra juba andsime järgi sellele nõudmisele ja siis hakkas ta iga tund pm juua küsima, halb harjumus ühesõnaga.
 
 
Tossuke on salamahti igasuguseid asju ära õppinud. Keset tuba püsti tõusta pole enam tükk aega probleemiks, plaksutamine on ka kenasti käpas (plaksutab nüüd ka keset ööd vahepeal, täiesti koomik ma ütlen). Issi sünnaks, mis on siis sõbrapäeval, oli Tossukene ikka veel tõbine, silmad olid vesised ja viril olek oli ka omal kohal täitsa. Seega otsustasime, et issi sünnipäeva peame hoopis reedel, et kui Tossul on siis parem, siis lähme meie ka sünnale, kui pole siis istume kodus. Õnneks oli parem, seega saime kõik koos süüa head ja paremat ja olla oma sõpradega koos. Päeval aga kokkas Tossuke koos emmega.
Kaks "palli"

"Aa neid saab omavahel kokku lüüa..."


"Issand kui vahva mäng see ikka on"
"Nüüd pistan küll selle muna nahka!"


 
Reedeks oli Tossu kehal mõned täpid, laupäeval oli meil kodus taas oma täpike, nagu issi ütles! Ei teagi mis neid täpikesi tekitas, kas söödud poe vaarikamoos (seni oleme söönud vaid isetehtud vaarika toormoosi, kus suhkurt on minimaalselt) või siis ikkagi oli see palavikujärgse higistamise tulemus. Igatahes, kui nüüd paari päevaga täpid läinud pole, siis lähen näitan neid arstile ka.

Täna käisime mänguväljakul ja tutvustasin Tossule erinevaid liumägesid. Talle täitsa meeldis, muidugi meeldis talle kohe eriti treppidest üles ronida ja siis sealt kogu jääpuru ära pühkida, no ikka olen ma õnnistatud küll, selline koristushulluke on mul :). Peale selle käisime tiiru mööblimaja apteegis, kus juhtumisi on ka mängutuba. Seal siis pojukene otsustas veidi pallimeres mürada ja see siis tähendab, et võimalikult palju palle välja visata sealt. Igatahes oli seal mängutoa akna peal kolm kollase pardi kleepsu ja kui Toss neid nägi siis kohe ütleb pääk pääk :) appi kui koom ta ikka on juba.
Emme hakkame nüüd juba õue minema, pole aega enam passimiseks!
Kui vaatasin kuidas ta oma talvesaabastega ringi sammus, siis oli selline uhke tunne kohe, et ohh minu oma pojukene on juba nii suureks kasvanud. Muidugi kimas Tossuke ka mängutoast minema, läks nimelt koridori peale uudistama onusid ja tädisid, kes sealt mööda kõndisid. No on ikka antud uudishimu ma ütlen! Mina ikka arvan, et see ülemäärane uudishimu on issilt päritud :).


No comments:

Post a Comment