Saturday, June 30, 2012

Keerame, keerame... ja mida me täna sõime

Juba õige mitu päeva on tossuke pusserdanud iseseisvalt keeramist. Vanaema valvsa silma all on ta sellega isegi voodil hakkama saanud, vanaema ergutushüüete saatel, kuid päris üksi oma nurgas pole sellega ta veel hakkama saanud, kuni tänaseni :).
Kokkasime issiga köögis kui ühel hetkel vaatasin, et toss on vupsi kõhuli ja urgitseb oma rongi järgi. Ikka on nii, et kui mänguasjad kõik enda lähedalt minema löödud on ja plats puhas, siis on ka kisa taevani :) tarvis siis jälle kõik asjad nina alla toppida ja kolmeks minutiks taas vaikus. Muudkui ärgitan teda roomama ja paneb jalgu küll õigesse asendisse, kuid edasi ei liigu, ka siis mitte kui pepule patsutada :).
Eile olime siis terve päeva õues üle pika aja ja kas siis selle tulemusena või siis miskite salahammaste tulemusena on taas palavik külas. 37,6 oli hommikul. Ok beebidel ei loeta seda veel palavikuks, kuid virinat on ikka rohkem kui muidu ja kui muidu on palju, siis nüüd isegi vanaema ütles no mida sa jaurad niisama, seega virinat on veel rohkem :)
Igatahes kuna öö oli ka maru rahutu ja tossuke lasi mul vaid loetud tunnid magada, siis njah loodetavasti on asi uutes hammastes, mitte aga haiguses.
Täna proovisime ka bataati. Nagu ikka maitses Rometile see rohkem koos ploomipüreega, mitte üksi. Kuigi bataat on iseenesest ka väga magus, magus "kartul" nagu selle kohta öeldakse :)
Läksime prismasse küll kõrvitsa järgi, kuid see oli seal puhta mädanenud, seega loosi läks bataat.
Tilgalukuga tassist ikka juua ei mõista veel, hea on seda küll närida, kuid eesmärk on siiski seatud, et tossuke õpiks sealt iseseisvalt jooma, kuna ühestki pudelist ta juua ei oska. Enam ei taha seda halba harjumust õpetada ka, samas mingi hetke pärast tahaks tissitamisest päriselt loobuda, kuna krooksud mida Romet tissi tõmmates sisse ahmib on ikka meeletud. Tänu sellele võtab õhtune magama panemine aega tund-poolteist. Harvad on need päevad kui see võtab pool tundi :( ja isegi siis on nii, et mõne aja pärast ärkab tossuke kisaga ja tuleb ta üles võtta, pisut kõndida tossukest pidevalt kussutades, kuniks mõni õnnetu krooks välja tuleb.
Ahjaa uue asjana võiks märkida seda, et tavalise jorina kõrval on tossuke hakanud ka lausa kriiskama, kui nt mõni krooks sisse jäänud on või kui lihtsalt vaja tähelepanu.
Lugesin just tossukest magama pannes kaksikute ja kolmikute emmede postitusi foorumis ja lausa uskumatud kangelased tunduvad need emmed. Iga Jumala päev mõtlen, et kuna läheb kergemaks, kuna ometi lõpeb see jorramine ja kuna õpib mu laps magama iseseisvalt päevaseid uinakuid ja õpib rahmeldamata sööma :(  mitte kunagi vist tundub.

Sunday, June 24, 2012

Nämm nämm...

Nüüd oleme proovinud peale kartuli ka porgandit. Kartul õnneks kõhtu kinni ei pannud, kuid kuna tossuke sai juba esimesel korral ploomipüree maitse suhu, siis sealt edasi on kulgenud meie teekond nii, et kõiki sööke tuleb veidi "tuunida" ehk siis ploomipüreega segamini anda :) Ei teagi kas see on hea või halb, mõned targad ütlevad, et küll kasvab välja sellest, kunagi ikka eksole !
Igatahes porgandi peale tegi Romet ka nägusid, kolm lusikatäit laseb suhu ära panna ja siis teeb suu nii kriipsuks, et tuleb taas ploomipüreega meelitama hakata. Kui juba porgand ploomipüreega segatud, siis sünnib süüa küll :) anna vaid ette piisavalt kiiresti. Jätkuvalt on nii, et ploomipüree on lemmik. Veel pole julgenud anda teisi magusaid püreesid, ilmselt neid ta sööma jääkski :)
Nii uskumatu kui see ka pole ei pannud minu meelest ka porgand kõhtu kinni, igatahes puuksutamist ja kakamist on ikka igapäevaselt. Lisatoitu saama hakates on muutunud kakamine õnneks harvemaks, kuid samas nagu issi ütleb, et see asi haiseb :)

Saturday, June 23, 2012

Romet 5 kuud

Tossuke on saanud nüüdseks viie kuuseks.

Täna on jaanipäev ja nagu ikka jaanile kohaselt sajab kõvasti vihma. Küll aga lubasime minna Raunode juurde, et ikka pisike grill teha ja jaani nautida.
Romet sai täna esimest korda porgandipüreed. No mis püree ta ikka oli, kahvliga litsusin pudruks, kuid ega porgand päris püreeks lähegi kahvliga, tehke proovi kui ei usu :) igatahes kuna tegemist oli värskete porganditega, ning ilmselt ka hea sordiga, siis oli porgand maru magus ja Romet ei kirtsutanudki eriti nina, kui siis õige pisut ;) Igatahes loomulikult maitses peale porgandit ploomipüree, mida Romet kohe kõvahäälselt nõudis ja sirutas oma armsa "pekikäe" lusika järgi, et see kiirelt suhu panna.
Enne Raunode juurde minekut tegi Romet ka ühe uinaku, tunnikese magas voodi peal ja tunnikese emme süles :) igatahes uinakust ärgates avastasin Rometil suus tema ESIMESE HAMBA :) allreas see väike terav hambake nüüd ongi, kuigi hetkel veel paistab vaid üks serv. Igatahes igemed väga paistes pole, et sellised on nad olnud juba õige mitu aega.
Oi seda rõõmu, sest nüüd on veidikenegi selge, millest need öised trallitamised.
Öösiti kõik valud võimenduvad, ning seda öist tembutamist ikka oli. Nimelt mitmeid öid arvas Romet heaks kella kahest neljani jaurata, ning kuna kõht tal kohutavalt trallis, siis arvasime Enksuga, et asi on taas gaasides. Mõtlesin enda söögid üle, kuid midagi kahtlast söönud polnud, seega oletasin, et ju siis jälle miskist x asjast gaasid tagasi. Aga no nagu näha eksisime, kuigi eks neid krookse kätte saada on ikka jube raske. Ilmselt pole see hambatrall veel läbi, sest kõrvalt alt kumab ka teine hammas, kuid lõikunud see veel pole.


Oma viienda kuu sünnipäeval käis tossuke emme ja onu Marekiga Kairiti lõpetamisel. Seal oli palju ilusaid inimesi ja kogu see lõpetamise värk ajas emmel taas isu peale kooli minna :) a eks näis mis sellest saab.


Sunday, June 17, 2012

Suurte poiste söök :)

Nii täna oli siis see päev, mil vanaema tungival nõudmisel sai Romet "suurte poiste sööki".
Nimelt kutsusime vanaema külla värsket kartulit ja kastet sööma, ning kuna tossuke jälgib meie kahvlite teekondi taldrikult suhu juba pikemat aega, siis ei jätnud seekord vanaema enda jonni ja tungivalt nõudis, et lapsele korralikku sööki annaksime. Keetsin siis tossukesele tema enda kartulikese ja kuna kappi oli varutud ka ploomipüreed, siis uute ja huvitavate maitsete teekond alaku.
Esiti tegi tossuke küll kartuli peale imelikku nägu ja väristas end, no midagi erilist selles tärkliseplönnis ju polegi, kuid samas vintsutas enda kaks lusikatäit sisse nagu niuhti. Peale veel ka pisut ploomipüreed, millele kohe hull nõudlus tekkis ehk siis ei jõudnud veel uue koormaga suu juurde kui Romet juba kisama pani. Nii kui lusikas suuni jõudis avati see linnupoja kombel :) seda vaid söökski.

Thursday, June 14, 2012

Palavik

Nüüd see on siis käes, meie esimene tõbi.
Ei teagi kas see on vakstiinist või siis lihtsalt juhuste kokkusattumus (eile oli soojem ilm ja käisime väljas pikkade varrukatega bodyga ja pm põlvedeni püksid ja sokid jalas. No ei tundunud külm, seda enam, et tossuke veedab oma aega veel vankrikorvis taevast vaadates :) mitte, et ta seal olla tahaks väga.
Aga käes siis see köha, nohu ja palavikupoiss oligi. Voodisse panime nohu raviks küüslauguküüsi. Palavikku oli 37,8 kuid veel ei pannud küünalt, järgmisel päeval oli palavikku 37,4 ja nii kestis see neli päeva. Ühel õhtul pani issi ka küünla, ning see öö oli tossukese jaoks ja ka minu jaoks super.

Tuesday, June 12, 2012

4,5 kuud

Romet on saanud 4,5 kuuseks ja taas tuli külastada arsti, et mõõta/kaaluda ja kahjuks ka saada süsti.
Igatahes kaalunumbrid näitasid 7170g, pikkust oli 65,5cm, pea üm 44,5cm. Romet sai ka süsti, mille peale hetkeks ehmatas ja hetkeks tegi ka nutmise häält, kuid kohe rahunes maha. Jätkuvalt on õnneks nii, et ta ei keera ära nende süstimiste peale.

Eelmisel korral saatis Dr. Karelson meid füsioterapeudi juurde (kuna Romet kippus ühele küljele kõhuli olles vajuma) ning samuti ka pediaatri juurde, kes teeb selgeks kas Romet vajab lisauuringuid oma refluksi tõttu.
Füsioterapeudilt saime sellise kirjelduse: Romet on särasilmne poiss, kes vastab jutule suure naeratusega. Igatahes vaatas arst Rometi üle ja ütles, et kõik on tema eale vastav, seega muretsemiseks pole mingit põhjust, kuid kutsus meid siiski kuu pärast tagasi, sest siis peaks Romet juba kõhuli keerata oskama, seda ta veel teha ei viitsi :)

Pediaater ütles aga, et oksendamine on täiesti OK, ning kuna Romet saab vaid rinnapiima, ning on iga kuu kenasti kaalus juurde võtnud, siis muretsemiseks ja lisauuringuteks vajadust pole. A arst istus oma laua taga ja siis palus, et räägiksin Rometi seisundist. Korralik "läbivaatus" hõlmas seda, et Romet oli hetkeks kõhuli :) päris naljakas kui mõelda, aga mida seal lastehaiglas ikka need arstid rohkem teha viitsivad, kõik on nii räämas seal, et ei imesta üldse, et neil isu tõhusamalt tööd teha pole.