Tuesday, December 17, 2013

Ettevalmistused jõuludeks

Selle aastaga on väga palju muutunud ikka, memmepojukesest on saanud veel suurem memmepojuke, kes samas jutustab nagu vana mees juba ja oskab hinnata igasuguseid vahvaid asju.
Kuigi on juba detsembri keskpaik on lund nähtud vaid kirmena ja see tegelikult kurvastab mind, sest Romet ootab väga lund. Nii kui esimene lumi maha tuli, sõitsime vanaema juurde kelgu järgi, et proovime siis need kelgurõõmud ka ära. See aasta tundub, et Tossule meeldib kelgutamine juba rohkem, sest peale seda esimest korda on pidevalt kelk kelk (kelp kelp). Ja nii kui lumi maha on sadanud, kasvõi minimaalselt oleme ka kelku kribima läinud, sest no kribimiseks seda saabki vaid nimetada, kuna lund pole sentimeetritki veel maas olnud :). 

Kelp kelp... :)


See aasta hakkasid käima meil ka päkapikud, keda Romet ikka väga ootab. Loomulikult oleks ideaalne, kui päkapikk vaid kommi sussi sisse tooks, kuid kuna see päkapikk on vana suli, siis ta toob ikka ka igasuguseid muid asju (mudelautosid, erinevaid jogurtijooke, palle jne). 


Lisaks tõid issi ja onu Rauno meile metsast kuuse. No küll see kuusk on ikka okkaline ja torgib, kuid see ei pannud Rometit sellest eemale hoidma, kui ehtimise aeg käes on. Palli palli.. tegemist ju ikkagi pallidega, mis tuleb kuuse külge riputada, seega loomulikult oli pojukene esimesena platsis :). Ja iga hommikul kui laps üles tõuseb, süütab ta ka elektriküünlad kuusel, samuti peab põlema inglike aknal :).

Sellist "kaunist" ja loomulikku naeratust teeb nüüd Romet poldistamisel


Jõuluvana on ta kohanud juba mitmel korral. Esiti põrkas ta ühe sellisega kokku Eedeni keskuses, kus oli tegemist vaid jõuluvana kujuga, mida siis Romet jõuluvana majakese uksevahelt piilus ja kui uks kinni oli, siis piilus aknast edasi - silmad suured peas ja suu lahti.

Järgmisel korral nägi ta Jõuluvana lasteaia jõulupeol, kus tuli ka pakike vastu võtta. Muidugi ei julgenud härra argpüksike paki järgi ise minna vaid emme pidi kaasa minema. Pai ta teha jõuluvanale ka ei julgenud :). 
Kuna lasteaias oli Jõuluvanal kaasas ka Jõulumemm, siis linnas sõites nägi Romet taas Jõulumemme :). Aa Jõuluvana ei oska Romet öelda, või siis ei taha, seega kutsub ta teda VaVaks :). 

Samas muid sõnu oskab pojukene ikka väga hästi järgi öelda, ütlen ühe sõna ees ja Romet ütleb kohe järgi. 

Eile käisime teatris vaatamas Lotte jõulupidu, kus oli ka Jõuluvana kohal. Teatrisse sõites muidugi Romet suisa ehmus, kui me Merca töö juurde hoopis jõudsime ja hakkas kohe pärima, Marcos, Mart, tädi, Lotte :) Et kui varem ütles ta vaid analoogseid sõnu, siis eile ütles ta kenasti kohe Macos ja Mart. Imeline mehike ikka on see meie poja.



No comments:

Post a Comment