Thursday, July 18, 2013

Juuli - puhkus

Meie!
Issi puhkus on möödunud tohutu kiirusega, juba on pea kolm nädalat puhatud, kuid samas ei ole me midagi väga erilist teinud, kuna käimisi on olnud lihtsalt nii palju, sünnipäevi on palju olnud ja samuti ka muid üritusi mis röövivad lausa aja :).
Reisile me otsustasime praegu mitte minna, kuna suvi on Eestis see aasta korralik olnud ja loodetavasti jätkub. Kuigi minu meelest on praegu juba ilmad üpris sügisesed, kuna tuuled on suured ja kui vaadata õunapuid, siis õunad on hirmus suured juba ja kollaseid lehti on puude alune täis :(.
Kahju, et suvi ei kesta 6 kuud ja teisi aastaaegu võiks siis lühemalt olla :)
Käisime ükspäev Elistvere loomapargis. Eelmisel korral kui seal käisime oli Tossuke küll huvitatud loomadest, kuid võrreldes selle korraga ei andnud seda võrreldagi. Nüüd oli iga puuri juures tal suu lahti ja aina imetles.
Meie kolm!
 
Kuna talle seal nii meeldis, siis plaanime minna veel ka kas Tallinna või Riia loomaaeda, samas autosõit on Tossu jaoks piin ja virisemine on jube tüütu. Kuid eks näis kas ilmad ka kannatavad sinna minemist.
Täna käisime Siisi-Johanna sünnipäeval Kessu mängumaal. Samas kohas pidasime ka Rometi sünnipäeva. Nüüd oli seal Tossul kordades rohkem tegemist, kuna poole aastaga on tulnud ka rohkelt asjalikkust ja seda kõike oskab pojuke nüüd rakendada.
Eriti meeldib talle batuudil hüpata, samas kahe jalaga üles hüpata ta veel ei oska, kuid ringi jooksmist batuudil see ju ei sega :) ja samas paar korda tuli tal täna ka hüppamine juba välja.
Seega peame hakkama käima batuudikeskuses mängimas, kus saab Tossuke korralikult hüppama õppida.
 
 
 

Piison söömas + minu mehed

 
Eriti meeldisid Tossule närilised, seega rotid, hiired jne
 

Siis kui metssead poris püherdasid vajus suu ka lahti

 
Ilvesed
 
Tossuke: "mis siin ka veel üks kivike või?"  - kivihull
 
 

Jalutajad metsateel. Oma lemmikuga - va´ga. :) vanaemaga siis.

 
 
Käisime ka arsti juures ära, kuna pojuke saab kohe kohe 1,5 aastaseks.
Pikkust oli: 83,5cm
Kaalu oli: 10,79kg
Pea üm: 53cm
 
Tossuke: lähen õige vaatan mida see metsnugis seal veel teeb.
Pikkust oli seega pisut lisandunud võrreldes aastase külaskäiguga, samas kaalule oli lisandunud vaid mõnisada grammi. Arst aga ei pidanud seda pahaks, kuna Romet on väga aktiivne poiss ja muretsemiseks polevat põhjust.
Meil oli taas mingi intern (mees) seekord seal, seega uurisin ka, et palju peaks lapsel kahe aastaseks saades hambaid olema, mille peale ta küsis: "palju tal praegu on?" ma vastasin, et 16 ja selle peale vastas ta, et "see on päris hästi!". Ma ikka uurisin, et palju kahe aastasel suus peab hambaid olema, mille peale ta vaid kostis, et umbes niipalju peabki :). Mida arsti noh! Ühesõnaga ei julgenud ta öelda, et ei tea vastust, milleks oli et kuni 2,5 aastasel lapsel on 20 piimahammast.
 




No comments:

Post a Comment