Tuesday, July 17, 2012

Tossukese visiit välismaale

Nii tossuke on nüüd siis peaaegu kuue kuu vanune ja issi otsustas viia oma pere Norra.
Välja kujunes see puhkus siis nii:
11. juulil pakkisime kodinad auto peale ja hakkasime Tallinna poole vurama, kell 18 lahkus laev sadamast Rootsi poole. Oi seda hirmu selle pisikese kajuti ees, kuid ohh üllatust issi oli laristanud ja võtnud meile kaheksandale korrusele suure kajuti, kus oli isegi aken olemas :) Nii uhke ja hea. Igatahes teipisime akna valguse eest kinni prügikottidega, et aga tossukesel oleks mõnusam magada. Lastevoodi oli 30 cm laiune ja Romet keeldus seal magamast, nii kui sinna ära sai pandud otsustas ta üles ärgata ja nõudis, et ta sealt kuudist välja tõstetakse. Njah ja nii see tossuke oma magamiskoha emme kõrvale saigi. Öised söötmised polnud väga toredad, kui oli tarvis krooksutada ja ringi kõndida, siis laev kõikus ja takistas seda. Emme sai uue uhke sinika oma põlvele, nagu neid seal turvahälli tassimisest veel vähe oleks.
Igatahes hommikul jõudsime Rootsi ja hakkasime kimama Norra poole, 500 km sõitu. Enne veel tegime peatuse Rootsis outleti linnakus, kus kahjuks aled olid juba möödas ja kõik oli hüperkallis. Aga no nii kui tossukese käru poodi lükatud sai pistis tossuke protestima, nii kui käru uksest jälle välja lükatud sai oli vakka :) njah tore, et pojuke midagi ka emmelt pärinud on - koonerdamise :) pole ju vaja laristada poodides kui kapid hilpe täis on ;).
Sõit Norra oli pikk pikk pikk.... Tossuke jauras mitmeid kordi, kuid samas pidas laps ikka ülimalt hästi sõidule vastu. Ainus miinus oli see, et tossuke on hakanud rahunema pigem tissi otsas, kuid see võib olla ka sellest, et ta lihtsalt ei saa oma kõhukest enam nii hästi täis kui varem ja selle nõuab tihemini süüa. Imedemaale kohale jõudsime alles kell 20 õhtul, maja asus peaaegu mäe tipus, pilvede piiril täiesti ja maja ise oli imeline.


Ööd möödusid nii nagu ikka, umbes iga kahe tunni tagant tuleb tossukest tankida ja krooksutada. Uue asjana lisandus see, et peale kella kuue ajal ärkamist ja mähkme vahetust ja paarikümne minutilist ülevalolekut jääb tossuke veel mõneks ajaks tuttu, vahel magab poole kaheksani vahel veab isegi kaheksani välja - imeline :).

Igatahes võlus tossuke Jani naise Ruthi ära, kes teda muudkui süles tahtis hoida ja kellele tossuke oma kahehambalist naeratust demonstreeris. Ruth ostis talle kohe tutika dressika ka ja lubas veel öökulli moodi padja ka teha (selline oli seal majas olemas, kuid kuna see polnud Ruthi oma, siis ei saanud ta seda tossukesele anda).


Otsustasime tagasi sõitma hakata päev varem, et mitte enam seda pikka sõitu ühe korraga teha vaid jaotada see sõit kahe päeva peale. Juhtus aga nii, et sobivat ööbimiskohta ei leidnud ja sõitsime Stockholmi välja. Tossuke ei nutnud tagasiteel kordagi ! Njah Norra värskest õhust sai ta ilmselt mürgituse ja sellepärast ei tulnud nutmine meeldegi. Laia voodiga suur tuba oli kena ja taas magasime peale hommikust mõni aeg üleval olemist kaheksani, nii tore :) siis käisime hommikust söömas, kus emme ikka korralikult kõhu peekonist punni sõi, kõik muu ka sinna juurde muidugi.

Siis käisime poodides ja külastasime ka vanalinna ja taas kord laeva. Njah tagasitee tundus kiirem, nii kõvasti ei kõikunud kui minnes, ning varsti olimegi Tallinnas, kus vihma ladistas ja kust ruttu põgenesime, aina kodule lähemale :) ja mida kodule lähemale seda virilamaks muutus Tossuke. Siis sai Tossuke ka uue nime Vingu Onno. Seega varsti tuleb minna uut nime panema, ning Onnode nimi nii edasi elabki, Vingu näol :).

Issand kui tore on ikka kodus olla, tossukesega mööda omale tuttavat tuba ringi jalutada öösel on suisa lust. Norras oli meil tuba nii kitsas, et kui öösel oli tarvis kõndida, siis külg ees tuli voodist välja tulla ja siis oli meeter korda meetri suurune ruum, kus sai "jalutada".

Reisi miinusena on ehk see, et kuna reisil olles oli issi-emme tähelepanu 100% tossukesel, siis ka kodus eeldab ta praegu, et ta on pidevalt meie kõrval. Ei soovi ta olla enam väga põrandal ega ka oma toolis. Aga loodetavasti harjub ta sellega taas ruttu ;)


Igatahes siit sai emme kuhjaga julgust, et tossukesega võib vabalt võtta ette mõne reisi, sest ta harjub kiiresti olukorraga ja on tegelikult väga meeldiv reisikaaslane :) Ning kuna Norras oli ikkagi külm 11-15 kraadi vaid, siis lubas issi meid talve poole ka soojale maale viia, ei jõua ära oodata, sest Eestis on olnud seni vaid mõned tõsiselt soojad ilmad, kus sooja on üle kahekümne nelja kraadi, muul ajal on pilves/tuuline/vihmane ja sooja vaid napilt 20.



No comments:

Post a Comment