Thursday, July 26, 2012

Tossuke 6 kuud

Nonii nonii nonii nüüd siis on kätte jõudnud see aeg kui tossuke on saanud kuue kuuseks - pool aastat ikkagi juba :) Selleks puhuks tellisime isegi koogi, et seda küllatulnud külalistele pakkuda. Külla tulid siis vanaemad, Ene ja Helle, kui ka hunnik õdesid vendi. Meeldiv üllatus oli, et issi õde Minna tuli ka oma perega külla, nemad elavad Rakveres, kuid võtsid selle tee ikkagi ette oma pisikesega :) Emme õed Kätu ja Merca olid külas, ning veel ka onu Raivo. Veel käisid külas Krullid kogu kambaga. Ülesõnaga taas melu missugune. Tossuke väsis miski hetk ära ja issi viis oma pojakese teise tuppa iluund tegema.
Mõtlesin, et panen kirja siis ka Tossukese n.ö päevaplaani, et oleks hiljem mida meenutada, siis kui ööd on taas magamiseks mõeldud ;) (ilmselt siis mõne aasta pärast).
Igatahes algab hommik kuskil kuus läbi, vahel harva õnnestub seda ka veidi pikendada, et siis kui Tossule süüa ruttu anda ja ta tissiga n.ö uimastada, aga no seda juhtub ikka üliharva. Igatahes peale seda on Tossuke üleval kuskil tund-kaks, no vahest ka kauem, et täitsa oleneb ka ööst mis sellele eelnes. Siis läheb jälle tuttu, kas siis teeb oma iluune 30-40 minutit või jälle kui ta ennast unustab, siis võib juhtuda, et tossab ka tund-poolteist (üliharva ikka:)). Siis on jälle üleval kuni kella 12-13 paiku ta taas väsib. Viimasel ajal on kujunenud välja nii, et selle une teeb Tossuke siis pisut pikema, kuskil poolteist kuni kaks tundi - loomulikult mitte iseseisvalt :) vaid emme kõhul põõnates nt või siis issi süles ;). Ideaalne magamise ase ju. Ülejäänud päeva jooksul teeb Tossuke veel ühe iluune ja siis kuskil seitsme ajal läheb ta tuttu. Muidugi on see magama jäämine raskendatud, ehk siis aega võtab see minimaalselt tunni. Ja peale seda on veel korduvalt hetki kui Tossuke üles ärkab, kuna ikka veel jäi mõni mull sisse. Voodis krooksu teha siis Tossuke kahjuks veel ei oska ja seetõttu tuleb iga pisema krooksu peale kisama pista. Öösel loomulikult Toss ei maga kogu ööd maha vaid tarvis on ka tankida ennast. Seda siis teeb ta olenevalt ööst kas kaks või kolm korda. Päris nii ei ole, et peale söömist kohe laps siruli ja asi vask. Taas tuleb mööda tuba ringi trampida ja last süles hüpitada, et kõik krooksud välja ikka saaksid. Ajakulu kuskil 30 minutit. Tavaliselt vastu hommikut ei viitsi ma nii pikalt enam mässata ja seetõttu ärkab Toss ka varem, ehk siis nt täna sõi kell 4 ja siis juba 5.20 hakkas jaurama, siis taas krooks ja kõmpsimist mööda tuba, siis panin voodisse tagasi ja siis ärkas 6.40, siis andsin käpsa süüa (lootuses veel mõned uneminutid enda tarvis saada) ja siis magas veel pisut, kuid 7.20 oli liig mis liig ja kuna Romet juba päevavargusega ei tegele, siis oli luuk nii suur nagu tõllaratas ja tarvis ennast emme-issi voodis rullima hakata :).
Tossuke oskab siis jube osavalt rullida ennast ühest kohast teise. Ajab ikka enda tagumikku ka püsti, et edasi saada, kuid vahel unustab ühe käe oma keha alla, mistõttu edasiliikumine on võimatu.
Ilmselt on roomamise või käputamiseni veel pikk tee.

Strateegilised mõõdud arsti juures olid:
Pikkus: 68,5 cm
Kaal: 7690 g
Pea üm: 46,5 cm

Romet sai ka kaks süsti, õnneks jubedat nuttu neile ei järgnenud, vaid ehmatusest tingitud nutt, mis kestis vaid hetke. Õhtuks oli Tossukese keha temperatuur ka tõusnud, kuid sellist palavikku nagu eelmisel korral õnneks ei järgnenud.

No comments:

Post a Comment