Wednesday, August 21, 2013

Meie noormees!


Kes küll ütles, et lapsed sünnivad perre just sellistena nagu nad on, selleks, et kasvatada oma vanemaid. Seetõttu sündis ilmselt meie perre ka pisike viriseja tüüp, et kasvatada oma emmet ja issit :). Emme on ju loomu poolest viriseja, seega ju on Tossuke viriseja just seetõttu, et mina saaksin aru, kui jube see on :). No igatahes iga kord, kui Tossukene otsustab viriseda (enamasti peale lõunaunest tõusmist või siis nendel hommikutel, mil ta on ärganud juba kella seitsme paiku), saan ma aru, et peaksin vähem virisema Endrikuga ja rohkem nautima elu, mida elan.
No kuhu küll teine tennis kadus?!
Tossul on kodus tegelikult ikkagi jube igav juba, et siis emme ei viitsi ju pidevalt taga mängida ja seetõttu on Tossul kohe ärgates tarvis küsida, kas ONMA (onu Marek lühendina) ikka tuleb täna või on tal tööpäev. Jube raske on talle siis selgeks teha, et onu Marekil on tööpäev ja seetõttu ei saa ta kohe kihutada meie juurde. Tavaline on see, et Toss ärgates küsib kohe Onma, iss (issi), va (vanaema), Liipe, enma (tädi Merca) ja siis jälle otsast peale. Siiski on ta õppinud selgeks selle, et suures toas on hea hommikuti lösutada, et siis ta ei luba isegi tekki ära panna, sest tal on seal patjade ja teki all hea mängida ja lösutada (seega ärge üllatuge, kui külla tulles on elamine justkui sassis, see pole tahtlik).
Igatahes on tagasi need päevad, kui Tossuke igal võimalusel tolmuimeja kapist välja tassib. Vahepeal oli see juba unustatud teema ning ilmselt just seetõttu, et mina lohakamaks muutusin otsustas meie imeline pojuke taaskord emmet kasvatada ja mulle selgeks teha, et iga päev peab koristama, parem veel kui kaks korda päevas! No eks ta siis saab oma tahtmise, panen talle (ta ise aitab ja näitab mis osa kuhu täpselt tolmuimeja juures käib) kokku tolmuimeja ja alguses koristab veidi tema (kõndides tolmuimejaga mööda elamist ringi, kusjuures tolmuimeja töötab ikka korralikult) ja siis mina jätkan. No igatahes on see selline üpris tüütu kohustus ja tihti arvan, et ta on tädi Kätu või tädi Merca unistuste laps, kes pidevalt vaid koristab :) nemad on meie pere usinad koristajad.
Kummikud on täielikud lemmikud, kuna neid oskab Toss ise jalga panna

Lisaks on Tossul selline huvitav hobi nagu jalanõudega elamises ringi tatsamine. Nii ta siis käib nii issi, emme kui ka enda jalanõudega pidevalt elamises, samuti ka kõigi külaliste jalanõud proovib jalga. No igatahes kingade riiulit pole mõtet korda teha, sest õhtuks on see taas täiesti segamini! 


Nüüd lähen küll emme eest trenni!



No comments:

Post a Comment