Wednesday, May 21, 2014

Maamees maamessil!

See oli veel pisike traktor!

Oeh kuidas meil on ikka pojukesega vedanud, ikka jube äge tüüp on, keda iga päevaga huvitavad aina rohkem traktorid! No MITTE ühtegi päeva ei möödu, kui ta ei nõua/soovi/luni mõne traktori nägemist.
Jackpot on tavaliselt siis, kui ülemine naabrimees saabub tutika john deeri traktoriga koju, tavaliselt pargib ta õue peale kohe oma uhke sõiduki, kuid kahjuks juhtub seda LIIGA harva :). Seega tuleb ikka korralikult pidevalt ringi sõita, et mõnda traktorit näeks.
Hea on see, et Merca töö juures lõhutakse vana kaubamaja ja seal on neid traktoreid ikka hulgim. Ükspäev saatis Merca Rometile isegi video, kuidas traktorid tal õuel töötavad, no ütleme nii, et oma telefoni ei saanud ma ikka tükk aega omale tagasi.


Kuna issi on julgem kui emme, siis läks just issi pojaga loomi vaatama!
Aga tore on see, et Tartus toimub selline imeline üritus nagu Maamess, nii ka sellel aastal. Kui eelmisel aastal oli poja küll pisike, kuid vaatas ikka suurte silmadega traktoreid, siis see aasta oli ikka puhas lõbu seal käia. Muidugi oli nii, et meie väikesel "jänkul" läks ikka õige pikalt aega enne kui ta julges mõne traktori rooli ka ronida. Alustasime muidugi väikestest traktoritest ja lõpetasime ikka megasuurte traktoritega.
Onu Hardi (issi sõber) ütleb, et kui tahad traktoriga tööd ka põllul teha, siis tuleb osta New Holland :) Muidugi uurisin ka, mis kõige pisem maksab ja selle hind oli kuskil 30 000€ :) Seega peab rikas olema, kuigi tundub, et rikkaid on meil palju, kuna 2013 aastal müüsid nad pea 150 traktorit ja 50 kombaini !

Kuna issil on meil maamessil hulgim sõpru, siis tuli poja ära kahe mudeltraktoriga (üks suurem kui teine) ja lisaks sai ta veel sealt ka jalgpalli või lapalki nagu Rometile omale meeldib öelda. Ehk siis kui ta soovib, siis ütleb, et lähme palli mängima a kui juba ärevus sees, siis kohe lähme lapalki mängima. No ütleme nii, et ega ma väga vaevu parandama ka kõiki ta sõnu, sest no kuna pojukene lobiseb ikka hullumööda, siis mõni armas sõna peab ikka sisse jääma ta põnnipõlve.

No comments:

Post a Comment