Wednesday, March 26, 2014

Motomess


Romma: "issi, seda on vaja!"
Kuna kaks meest on majas meil, siis tundub, et tuleb külastada igasuguseid erinevaid messe.
Eelmisel nädalavahetusel sai käidud motomessil, kus siis igasuguseid tsikleid ja mootorattaid ja ATV´ sid oli. No muidugi meeldis Tossule seal väga, mina seevastu igavlesin ja lonkisin meeste järel ja no kuna Tossukene on ju "härra", siis lasi ta pool aega ennast süles mul tassida.
Küll ta võib ikka laisk olla ma ütlen!

Tore on see, et poja oskab teha "häid" valikuid juba, seega valis ta välja omale ka sobiliku sõiduriista.



issi poja!

Vedas, sain KAKS palli! (Romma on meil väike pallihull)

Tuesday, March 25, 2014

Kevad



Oi oi oi kui ilusaks on ilmad vahepeal läinud. Lund õnneks pole ja seega pole ka tohutult palju sulamismaterjali. See kirme, mis see talv maha sadas sulas õnneks suht ruttu ära ja praegu loodan vaid, et enam ei saja midagi :) loota ju ikka võib.
Mõni päev tagasi olime Mercadega koos mu venna Rene juures, kus ka meie armas Birtenikene on. No taas juhtus nii, et Romet otsustas vahetult enne Birteni sünnipäeva (saab 3) Birtut hammustada. Kas siis sünnipäevakingiks või... Ja siis Merka ütles Rometile, kui sa veel ühe korra Birtenit hammustad, siis ma lähen toon väljast vitsa!
Romet ütleb siis vastu, ei tooo!
No õnneks hammustas Romet Birtut käest, et siis mitte näost (Birka naeris, et ära sa näost hammusta, et rikud veel sünnapildid ära).
Aga paar päeva hiljem hommikul Toss ärkas juba pisut viis läbi ja siis ütlesin, kui sa kohe tuttu ei jää, siis toon vitsa. Ja mida siis härra selle peale teadvustas: "ei too, Meca too ise vitsa!". Mine metsa, kuidas tal see asi oli meelde jäänud. Muidugi ei suutnud ma naeru tagasi hoida ja itsitasin seal omaette. Aga no Tossu võtsin kaissu ja õnneks sai ta veel tunnikese magatud.

Juhtumisi olen ma nüüd tööloom, et siis äkitsi peale Enksu sünnat tuli pakkumine tööle naasta ja nii ma siis hakkasingi tubliks tööinimeseks. See aga tähendab Tossu jaoks seda, et miskeid puhkepäevi nädala sees pole. Täna oli teine päev, kus Toss ei nuta hoidu sisse minnes ja isegi hoidja Kristiina ütles: "Romet kus su pisarad on?!" :) nii naljakas oli see ikka, kuigi no eks see oli kindlasti miski juhus, kuid kui selliseid päevi mõnigi nädalas on, siis on see positiivne.

Ma ei saa sellest aru, miks lapsed arvavad, et emad-isad jätavad nad hoidu. Kuidas saaks jätta nii ägedat kutti hoidu, ei saa ju. Mul on igav ilma temata lausa, sest no kes siis pahandust teeb :) ja kildu viskab. Ükspäev andsin talle jogurtishake pudeli ja ütlesin, ära sa maha küll aja seda, et ole ettevaatlik. No ja nii kui selja keerasin oli kogu kupatus maas ja mis veel kõige kinom, Rometi peas ka :) ehk siis mitte häda polnud selles, et see shake maha kukkus vaid Tossu mure oli see, et see peas tal oli :). Ta on ju üldse väike friigike, kes enda sõrmede otsas nt sööki ei taha näha, et kui hapukoor on sõrme peal, siis peab selle kohe ära võtma!


Aa ja kiiks on pojukesel ka: vedada väikese veoauto peal oma sokke ja trussikuid! Kogu kraam on siis autole laotud ja siis kihutatakse mööda elamist ringi! Samuti veab ta hoidu igasugust manti, nt autodega särgid tuleb ikka tihti kaasa võtta või siis ämblikmehega tossud või siis autodega trussikud. Täitsa kohe kandelaarja iseloom :) (nagu mul õde oli, kogu manti tassis kaasa või siis nagu ma ise, rott, kes millestki ei raatsi loobuda).

Ilusate ilmadega meeldib Tossul väga väljas olla, halvematega muidugi mitte. No ütle veel, et pole meie poja :) armastab päikest ja sooja, kuid vihkab sellist kehva kevad/sügisilma.

Öösiti pissib muidugi Tossuke veel mähkmesse, nädalas võib olla paar ööd, kui seda ei juhtu, kuid kuna tegemist on ikkagi kaani tüüpi härraga, kes on endale kõhukese trummiks söönud/joonud, siis ei möödu ükski õhtu, kus pool liitrit vedelikku endale härra sisse ei kallaks ja katsu sa mitte anda talle, siis on kohe jonn järel. Seega pean veel mõtlema, kuidas sellest öömähkmest lahti saada. Fakt on see, et täis pissida ma iga öösel tal küll ennast ei lase, lisaks ebamugavusele paneb see elamise ka vastikult haisema, seega jääb ära :) tundub, et Tossuke kannab veel kümneselt ka öömähet ;)